Прогноз погоды в городе Бишкек
Акыркы кабарлар
» » Ич катууда кайсы азыкты жеш керек?

Ич катууда кайсы азыкты жеш керек?

16-март, 19:12
572 ᠌ ᠌ ᠌ ᠌᠌ ᠌ ᠌᠌
Ичеги-карындын иштешин калыбына келтирүү үчүн инжирди колдонуу керектигин адистер сунушташат. Алардын айтымында, инжир тамак сиңирүү системасынын нормалдуу иштешине көмөктөшүүчү клетчаткаларды көп камтыйт, ошондой эле ичегилерде жашаган бактериялар үчүн пребиотик – азык катары иштейт. Ошондуктан инжирди ич катууда жеш керек. “Бирок анын ашыкча өлчөмү ич өткөккө жана метеоризмге алып келиши мүмкүн” деп айтышат адистер. Диетолог инжир витаминдердин жана минералдардын жакшы булагы экендигин белгилейт. Мисалы, кальций, магний жана В витаминдерди камтыйт.
Бөлүшүү:
Тектеш материалдар:
Эң көп окулгандар
Жөтөлдөн айыгууга сонун рецепттерди сунуштайбыз. Сактап коюңуз!
Бүркүттүн алдында калган коёндой эле бырпырадым…
(Видео) Баткен согушунун ардагерлери элибиз үчүн күйүп, кайрылуу жасашты
(Видео) Лейлектеги атышуу: "Кыргыз элим, биз жардамсыз калдык..."
(Видео) Баткен губернатору Алимбаевди тоготпой, 70 пайыз жетекчилер кетип калышыптыр
Президент Садыр Жапаровдун акыркы кырдаал боюнча кайрылуусу
(Видео) Кыргыз айылын талкалап жаткан тажиктерди токтотууга болобу?
Aryba.kg - Маалымат порталы
Сайтка баа бер