Акыркы кабарлар
» Коом » Ич катууда кайсы азыкты жеш керек?
Ич катууда кайсы азыкты жеш керек?
16-март, 19:12
597 ᠌ ᠌ ᠌ ᠌᠌ ᠌ ᠌᠌Ичеги-карындын иштешин калыбына келтирүү үчүн инжирди колдонуу керектигин адистер сунушташат. Алардын айтымында, инжир тамак сиңирүү системасынын нормалдуу иштешине көмөктөшүүчү клетчаткаларды көп камтыйт, ошондой эле ичегилерде жашаган бактериялар үчүн пребиотик – азык катары иштейт. Ошондуктан инжирди ич катууда жеш керек. “Бирок анын ашыкча өлчөмү ич өткөккө жана метеоризмге алып келиши мүмкүн” деп айтышат адистер. Диетолог инжир витаминдердин жана минералдардын жакшы булагы экендигин белгилейт. Мисалы, кальций, магний жана В витаминдерди камтыйт.
Бөлүшүү: